Az eNET a Paris Call kiberbiztonsági kezdeményezés támogatói között

2019. 11. 18.

Az UNESCO székházában tartott Internetirányítási Fórum (IG) alkalmából Macron elnök felhívást tett közzé Bizalom és biztonság a kibertérben címmel tavaly november 12-én. Nyilatkozatának célja, hogy biztonságosabbá tegyük a kiberteret közös elvek megalkotásával.

Mindennapi életünkben egyre inkább központi helyet foglal el a kibertér, amely számos lehetőséget, de egyben új fenyegetést is magában hordoz. A kiberbűnözés és a rosszindulatú tevékenységek terjedése egyaránt veszélyeztethetik személyes adatainkat és bizonyos létfontosságú infrastruktúrákat.

Az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft., mint a magyar infokommunikációs szektor egyik meghatározó szereplője szilárdan hisz abban, hogy minden ember számára biztosítani kell a biztonságos kibertérhez való hozzáférést. Az eNET kiemelt figyelmet szentel a digitális termékek és szolgáltatások biztonságának növelésére, a rosszindulatú kibertevékenységekkel szembeni megelőzés és ellenálló képesség növelésére, ezért csatlakoztunk a Bizalom és biztonság a kibertérben kezdeményezéshez.