A Mesterséges Intelligencia, röviden MI (vagy angolul Artificial Intelligence – AI), az informatika területén olyan technológiákat foglal magába, amelyek lehetővé teszik a gépek számára, hogy előre megtanult adatok alapján imitálják az emberi viselkedést. Működési elvük nagy mennyiségű adat „megtanulásán” alapul, amelyekben mintákat azonosítanak, így képesek előrejelzéseket tenni és problémákat megoldani.

A Mesterséges Intelligencia alkalmazásával járó előnyök között szerepel többek között a feladatok automatizálása, a hatékony adatelemzés, az emberi erőforrások felszabadítása komplexebb problémák kezelésére, és a gyorsabb, megalapozottabb döntéshozatal.

Ezen innovatív technológia egyik alfajtája a Generatív Mesterséges Intelligencia, ami ma az IT világ egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata. Napról-napra több célra használható, információgyűjtéstől kezdve, dokumentumok, képek és akár videók létrehozásáig. Ennek köszönhetően szinte bármely területen alkalmazható, beleértve az egészségügyet, kereskedelmet, gyártást, pénzügyet, építőipart és a médiaipart is.

Az eNET Magyarország 100%-os tulajdonában lévő Optimaze Consulting Kft. Generatív Mesterséges Intelligencia és Robotizált Folyamatautomatizációval (RPA) szolgáltatásokkal segíti ügyfelei digitális transzformációját. Teljes körű megoldásokat nyújtanak az üzleti folyamatok optimalizálásához és a szervezeti hatékonyság növeléséhez.

Milyen előnyei vannak az AI alkalmazásának?

HATÉKONY ADATFELDOLGOZÁS ÉS ELEMZÉS

 

Az AI rendszerek képesek hatékonyan feldolgozni és elemzeni  nagy adatmennyiségeket. Ez segít a trendek, minták és összefüggések felfedezésében, amelyek alapján stratégiai döntéseket hozhatnak a szervezetek.

 

PROBLÉMAMEGOLDÁS TÁMOGATÁSA

 

A Mesterséges Intelligencia képes összetett problémákat megoldani és új megközelítéseket javasolni olyan területeken, ahol a hagyományos módszerek vagy emberi kapacitások korlátozottak lehetnek.

 

GYORS DÖNTÉSHOZATAL

 

A nagy adatmennyiségek gyors feldolgozása lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy csökkentsék a döntések előkészítésére fordított időt és szinte azonnal reagáljanak az aktuális helyzetekre.

 

HASZNOS ELŐREJELZÉSEK

 

Az AI rendszerek képesek megbízhatóan előrejelzéseket tenni, becsléseket készíteni. Ez alkalmazható például az üzleti analitikában, vagy akár meteorológiai modellekben is. A pontos előrejelzések segíthetnek a stratégiai tervezésben és az erőforrásmenedzsmentben.

 

SZEMÉLYRE SZABOTT ÉLMÉNYEK

 

A technológia lehetővé teszi a személyre szabott élmények létrehozását az online tartalmak, vásárlások vagy szolgáltatások terén. Ez javíthatja a felhasználói elégedettséget és növelheti az ügyfélhűséget.

 

ÁGAZATI ALKALMAZHATÓSÁG

 

Számos területen alkalmazható, mint például: egészségügy (diagnózisok, terápiás javaslatok), pénzügyi szektor (csalás elleni védelem, kockázatkezelés), autóipar (önvezető járművek) és oktatás.

 

KREATIVITÁS

 

A generatív modellek segítségével létrehozhatóak új, kreatív tartalmak. Ez lehetővé teszi az alkotók számára, hogy inspirációt merítsenek az AI által generált ötletekből.

Generatív Mesterséges Intelligencia

A Generatív Mesterséges Intelligencia rendszerek megtanulják az információ struktúráját és szabályait, majd alkalmazzák ezt a tudást új és korábban nem látott tartalmak, például szövegek vagy képek generálásához. Az emberi gondolkodási folyamatokat szimulálva ez a korszerű megközelítés lehetővé teszi a gépek számára, hogy olyan tartalmakat, terveket és megoldásokat generáljanak, amelyek gyakorlatias segítséget nyújtanak.

Az OpenAI ChatGPT-je, mint zászlóshajó, képes újra definiálni a szervezetek teljes működési modelljét. Használatának előnyei között szerepel a hatékonyabb és gyorsabb problémamegoldás, a kreativitás és a tervezés új dimenzióinak felfedezése, valamint a hagyományos módszerekkel összehasonlítva a költség- és időmegtakarítás.

Az Optimaze Consulting Generatív AI megoldásait a Microsoft és az OpenAI támogatja. Szakértői csapatuk magasan képzett és számos tanúsítvánnyal rendelkező tanácsadókból, üzleti elemzőkből és fejlesztőkből áll.

Ügyfeleik segítségükkel számos területen tudják alkalmazni a technológiát:

MARKETING ÉS KOMMUNIKÁCIÓ

 

Automatizált és egyedi tartalomgenerálás, SEO optimalizálás.

IPARI TERVEZÉS

 

Összetett és optimalizált modellek létrehozása a gyártási folyamatok elősegítése.

ORVOSTUDOMÁNY

 

Gyógyszerek és kezelések fejlesztése.

OKTATÁS

 

Testreszabott tanulási anyagok és kurzusok generálása, okos chatbotok.

JÁTÉKFEJLESZTÉS

 

Procedurális tartalomgenerálás a változatos és egyedi játékélmény érdekében.

VIDEÓ- ÉS KÉPSZERKESZTÉS

 

Automatikus vizuális effektusok és montázsok létrehozása.

Generatív Mesterséges Intelligencia és Robotizált Folyamatautomatizáció

A két megoldás együttes alkalmazása egy rendkívül erőteljes ötvözet a vállalatok számára a digitális átalakulás előre lendítésében. Az AI segít a gondolkodás szimulációjában, míg az RPA képességeivel az ismétlődő és rutinszerű feladatok automatizálása érhető el, egy rendkívül hatékony megoldást kínálva az üzleti kihívások legyőzésére.

A két technológia szinergiája több területen alkalmazható az Optimaze Consulting segítéségével:

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

 

Ügyféligények előrejelzése, válaszok generálása az AI által, majd az adatok kezelése és eljuttatása különböző rendszerekbe szoftverrobotokkal.

PÉNZÜGY

 

Különböző rendszerekben, felületeken lévő adatok eljuttatása az RPA által az AI számára, majd szöveges elemzések, előrejelzések és riportok készítése az AI által.

MARKETING, KOMMUNIKÁCIÓ ÉS MÉDIA

 

Sajtófigyelés, amelynek során az RPA botok valós időben összegyűjtik az új híreket, az AI pedig értelmezi őket, összefoglal és javaslatot tesz.

Generatív AI oktatás

Leánycégünk, az Optimaze Consulting elkötelezett abban, hogy segítsen ügyfeleinek kiaknázni a ChatGPT és más AI-alapú eszközök nyújtotta előnyöket. Legyen szó marketingről, pénzügyről, egészségügyről, szolgáltatókról vagy egyéb iparágakról, az AI alkalmazása szinte minden területen óriási támogatást jelenthet.

Oktatási szolgáltatásuk célja, hogy ügyfeleik felismerjék a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségeket és elsajátítsák a különböző megoldások megfelelő integrációját a mindennapi feladatokba.

Egyedi megoldások

WIKI, AZ AI-ALAPÚ OKOS ASSZISZTENS

A Generatív Mesterséges Intelligencia alapon működő WIKI asszisztens egy olyan központi felületen elérhető tudástár, amelyhez a kollégák a megfelelő jogosultságok birtokában tetszőleges eszközökön férhetnek hozzá és adott témákban kérdéseket tehetnek fel neki, amelyekre az előzetesen feltanított tudásanyagból válaszol.

Gyors hozzáférést biztosít az információkhoz

A különböző dokumentumokban, akár különböző helyeken lévő információk gyorsan és könnyen elérhetővé válnak a kollégák számára. Nem kell hosszadalmasan böngészni az egyes információk után terjedelmes dokumentumokban, és a megtalált tudásanyagok verziószámát sem kell figyelembe venni. Az okos asszisztens mindezt elvégzi a munkavállalók helyett és megadja a kérdésükre az aktuális és releváns választ.

Pontos és precíz

A belső okos asszisztens a megadott szabályokat követve folyamatosan frissíti a tudásanyagát, mindig az aktuális legfrissebb információk alapján válaszol a dolgozók kérdéseire. A generált választ azonnal elküldi, továbbá a forrásként használt fájlt is beindexálja, így ellenőrizhető a kapott válasz.

Munkaidőmegtakarítást jelent

Jelentős idő és energiamegtakarítást eredményez minden kolléga számára, hogy nem manuálisan kell keresniük a dokumentumokban. A legjelentősebb előnyt azonban az újonnan belépő munkavállalók számára jelenti, akiknél általában az első időszakban szükség van egy tapasztalt, szenior munkatársra, aki segít eligazodni a szabályok rendszerében és támogatást nyújt. Ezt a támogató szerepet a WIKI átveszi, az új kollégák feltett kérdéseire válaszol, így a szenior kolléga is időt takaríthat meg.

A belső WIKI célja, hogy a vállalati ismereteket, információkat és erőforrásokat központilag és könnyen elérhetővé tegye a munkatársak számára, elősegítve az információ megosztását és a hatékony munkavégzést.

AUTOMATIZÁLT MÉDIA- ÉS VERSENYTÁRS FIGYELŐ

Az Optimaze Consulting által fejlesztett Robotizált Folyamatautomatizáció és Mesterséges Intelligencia alapú asszisztens képes monitorozni a megadott hazai és külföldi híroldalakat, blogokat, versenytársak weboldalait és egyéb releváns online platformokat.

A megoldás szoftverrobotok segítségével, tetszőleges rendszerességgel szedi össze a releváns tartalmakat az ügyfél számára kulcsfontosságú forrásokból. Ezen tartalmak szövegeit a GPT lefordítja és összefoglalja, majd a beállított mail-címekre ezt ki is küldi. Így mindig megbízhatóan, konkrét időben rendelkezésre állnak a legfrissebb információk, ami támogatja a munkavégzést, a szakemberek naprakészségét és tájékozottságát.

Fő előnyök:

  • növeli a hatékonyságot
  • lehetővé teszi a konkurencia folyamatos figyelését
  • csökkenti az információgyűjtésre és döntéselőkészítésre fordított időt

A monitorozni kívánt témák és felületek rugalmasan bővíthetőek, és bármely szakmai terület igényeire szabható. Az okos megoldás 175 nyelvet képes értelmezni és magyar nyelvre fordítani.

Miért az Optimaze?

Az eNET Magyarország 100%-os tulajdonában lévő Optimaze Consulting Kft. az RPA piacvezető szoftvergyártó UiPath partnereként gondoskodik az üzleti folyamatok automatizálásának teljes életciklusáról, a lehetőségek felkutatásától, egészen az üzemeltetésig. Szoftverrobotos megoldásaikkal fokozzák ügyfeleik szervezeti hatékonyságát, időt és pénzt takarítanak meg, csökkentik a hibaarányt, illetve növelik a dolgozók és az ügyfelek elégedettségét is egyaránt. A szervezetek méretétől és tevékenységi körétől függetlenül testreszabott IT rendszereikkel specifikus megoldást kínálnak minden folyamatot érintő problémára.

Kapcsolat

Salamon Sándor

az eNET 100%-os tulajdonában lévő Optimaze Consulting Kft. szakmai vezetője

sandor.salamon (@) optimaze.hu

Írjon üzenetet!

Takács Dániel

az eNET 100%-os tulajdonában lévő Optimaze Consulting Kft. ügyvezetője

daniel.takacs (@) optimaze.hu

Írjon üzenetet!

Aktuális

5G technológia: előnyök és alkalmazási lehetőségek

2024. 06. 17.

Az információs technológia folyamatos fejlődése új perspektívákat nyit a vállalatok számára az üzleti folyamatok hatékonyságának növelésére és a versenyképességük javítására. Az egyik legizgalmasabb fejlemény ezen a téren az 5G technológia térnyerése, amely forradalmi változásokat hozhat az üzleti világban. Az 5G

tovább >

Magyarország a megújulók útján

2024. 06. 04.

A villamosenergia-termelés és felhasználás rendkívüli jelentőséggel bír a modern társadalmak és gazdaságok számára. Európában az energiaigény folyamatosan nő, de ez a növekedés a környezetet is súlyosan terheli: 2023-ban az EU üvegházhatásúgáz-kibocsátásának 75%-áért az energiatermelés és -felhasználás felelt.  Az európai zöld

tovább >

Klímareziliencia a fenntarthatóság jegyében

2024. 05. 21.

A klímareziliencia vizsgálat a pályázati forrásokból finanszírozott projektek tartósságát és működőképességét méri fel az éghajlatváltozás várható hatásai mellett. Az egyre súlyosabb éghajlati tényezők elkerülése érdekében fontos az egyre szélsőségesebbé váló környezethez való megfelelő adaptálódás, ahol a kulcs a jövő klímájához

tovább >