Tanácsadás 3.0

A tanácsadás üzletág az eNET által szállított átfogó megoldások kialakítása során a komplex projektek irányítását, valamint a tervezési és koncepcióalkotási, megvalósítási és dokumentációs, mindennapi használatba helyezési feladatokat végzi. A feladatok természetéből adódóan jelen vagyunk az eNET szinte minden projektjében, biztosítjuk az integrációt és az együttműködést a különböző szakterületek között, és valódi értéket adunk hozzá a projekthez tapasztalataink és tanácsadási módszertanok alkalmazásával.

 

Egyik fő profilunk a telekommunikációs, elsősorban vezetékes adatátviteli infrastruktúra-fejlesztési projektek területén végzett tanácsadás és projektvezetés.

 

Pályázatírási és támogatás-elszámolási tapasztalataink – elsősorban informatikai K+F és telekommunikációs infrastruktúra-fejlesztés területeken – kiemelkedőnek mondhatók a piacon.

 

Kockázati tőkebevonással kapcsolatos komplex szolgáltatásunk a vállalkozások és a tőkebefektetők között teremt kapcsolatot.

 

Piacvezetők között vagyunk:

 • Közigazgatási infokommunikációs projektekben, projektvezetésben, megvalósításban és minőségbiztosításban.
 • Vezetékes telekommunikációs infrastruktúra-fejlesztés stratégiai és irányítási szintjén.
 • Pályázatírásban és támogatás-elszámolási szolgáltatásokban a vezetékes telekommunikációs infrastruktúra-fejlesztés területén.

Biztosítjuk az elvárt színvonalat:

 • Projektmenedzsment és fejlesztés-irányítás (üzleti elemzés, rendszerszervezés, scrum PO) területén.

Tőkebevonási komplex tanácsadásunk egyedi a piacon:

 • Közigazgatási tanácsadás: stratégiaalkotás, EU-s támogatástervezés és -felhasználás, igazgatásszervezés.
 • Infokommunikációs tanácsadás: telekommunikációs és informatikai stratégiaalkotás, projekttervezés és irányítás, szakértői szolgáltatások.
 • Tőkebevonási tanácsadás: projektvalidáció, piac- és versenytárs-elemzés, forrásszerkezet-kiválasztás, üzleti stratégia és modell kialakítása, pénzügyi és üzleti tervezés, kapcsolattartás a befektetőkkel, hitelezőkkel.

A tanácsadási üzletág fő kompetencia-csomópontjai:

 • telekommunikációs és informatikai stratégiaalkotás és tanácsadás
 • stratégiai és tőkebefektetési tanácsadás
 • projektmenedzsment
 • folyamat- és termék-minőségbiztosítás
 • folyamatmenedzsment: felmérés, modellezés, leírás, elemzés, javítás
 • folyamatmenedzsment és közigazgatási tanácsadás
 • közigazgatási informatikai stratégiaalkotás

Stratégiai és informatikai tanácsadó csapatunk projektmenedzsment, minőségbiztosítás, vezetői és stratégiai tanácsadás, szervezet- és folyamatmenedzsment tanácsadás, informatikai tanácsadás, üzleti elemzés és rendszerszervezési tanácsadás szakértelemmel vesz részt az elvállalt projektek lebonyolításában.

 

SZOLGÁLTATÁSAINK

 

Projektmenedzsment

A projektmenedzsment kihívásai a projektek méretének, komplexitásának, a vonatkozó korlátok szigorúságának növekedésével exponenciálisan nőnek. A projektek irányításának sikerei nem pusztán az adott szakterület elmélyült ismeretén, sokkal inkább a menedzsmenttechnikák és -eszközök készségszintű alkalmazásán, a jó irányítási eszköztáron múlnak.

 

A projektek irányításában, vezetésében a Project Management Institute (PMI) által megfogalmazott alapelvek alapján a saját tevékenységünkhöz illesztett projektmenedzsment-módszertan szerint dolgozunk. Saját módszertani eljárásainkat a projekttapasztalatok alapján folyamatosan fejlesztjük, és gondoskodunk projektvezetőink rendszeres továbbképzéséről is a szolgáltatásunk színvonalának fejlesztése érdekében. Több projektvezetőnk rendelkezik IPMA minősítéssel.

 

Az elnyert projektjeink megvalósításához kapcsolódó feladatokon túl a projektmenedzsmentet és a vonatkozó adminisztrációs tevékenységeket önálló szolgáltatásként is nyújtjuk ügyfeleink részére komplex projektjeik megvalósítása érdekében.

 

Folyamat- és termék-minőségbiztosítás

Különösen komplex projektek esetén a projektmenedzsment megfelelő színvonalának biztosítása, a projektvezetési technikák alkalmazása, a kockázatmenedzsment kiemelkedő jelentőséggel bír. Az európai uniós finanszírozású projektekben nem véletlenül előírás a független minőségbiztosító alkalmazása. A széles körű tapasztalattal rendelkező projektvezető kollégák irányításával a projektmenedzsment folyamatok minőségbiztosítását is szolgáltatásként nyújtjuk ügyfeleink számára.

 

Tanácsadási tevékenységünkkel támogatást nyújtunk ügyfeleink számára szervezetük felépítésének és működésének optimalizálásában, a stratégiaalkotástól egészen a munkaköri leírások elkészítéséig. Az országos szintű szakmapolitikai stratégiaalkotástól az intézményi, szervezeti szintű stratégiák megfogalmazásán és a kapcsolódó akciótervek, projektek megfogalmazásán keresztül egészen a konkrét projektek megvalósításáig és a változások bevezetéséig rendelkezünk tapasztalattal.

 

A projekt megvalósítása során a siker egyik záloga, hogy a leszállításra kerülő projekttermékek megfelelő színvonalon, az előírt követelményeknek megfelelő módon és tartalommal kerüljenek átadásra. Egy-egy projekttermék, különösen mély szakmai információkat tartalmazó dokumentációk, informatikai fejlesztések esetében a követelményeknek történő megfelelés, ennek ellenőrzése nem triviális, sokszor meghaladja a megrendelő szervezet lehetőségeit. A termék minőségbiztosítási szolgáltatásainkat ezeknek a magas hozzáadott értéket képviselő projekttermékeknek a megfelelőségi vizsgálatához biztosítjuk ügyfeleink számára.

 

Folyamatmenedzsment

Szervezet- és folyamatmenedzsment tanácsadásunkkal a közigazgatási eljárások kialakítását és optimalizálását, a fejlesztésre és bevezetésre kerülő informatikai rendszerek folyamatszintű és funkcionális tervezését támogatjuk. A szervezet- és folyamatmenedzsmentben az ARIS Architect és Designer szoftverek támogatásával dolgozunk, amely mind módszertani értelemben, mind pedig informatikai eszközként sokat tesz hozzá az általunk szállított értékekhez, és biztosítja a kapcsolatot a folyamattervezés, a rendszertervezés és a fejlesztés között.

 

Infokommunikációs tanácsadás, rendszerszervezés

Informatikai tanácsadásunk keretében elsősorban informatikai fejlesztések és rendszerbevezetések tervezését és irányítását valósítjuk meg. A kialakításra kerülő rendszerfolyamati, közigazgatási eljárásszintű tervezés alapján az igény- és követelményspecifikáció elkészítését végzik üzleti elemző kollégáink.

 

A rendszertervek összeállítását, a fejlesztés irányítását az agilis fejlesztési módszertanokban jártas kollégáink végzik. A fejlesztések irányítása a megrendelői igényekhez igazítottan történhet vízesés alapon és agilis módszertan szerint is, azonban a fejlesztői munka során mindig az agilitásra törekszünk.

 

A rendszer megrendelői elfogadtatása, bevezetése, az oktatások megtervezése, a kapcsolódó változásmenedzsment, és nem utolsósorban a rendszerdokumentáció elkészítése tartozik még a szolgáltatásaink közé.

 

Tőkebevonási tanácsadás

Pénzügyi- és befektetési csoportunk elsősorban kockázati tőke bevonáshoz nyújt szakértői szolgáltatást, illetve egyéb, vállalati hitelezéssel kombinált támogatási forrásigény esetén állunk ügyfeleink rendelkezésére. A szolgáltatás az alábbi tevékenységekre terjed ki:

 • Projekt validáció, piac- és versenytárs elemzés
 • A projekt megvalósításához megfelelő forrásszerkezet tervezése és kiválasztása
 • Bemutatkozó anyag (Teaser/Onepager) összeállítása
 • Közreműködés az üzleti stratégia kialakításában, üzleti modellezés, döntés előkészítés
 • Pénzügyi- és üzleti terv kidolgozása befektetők által elfogadott módszertan szerint
 • Kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás a befektetőkkel, hitelezőkkel, személyes találkozók megszervezése, ügyfél képviselete a forrásgazda előtt

REFERENCIÁK – ágazati szinten

 • Stratégiai és vállalati pénzügyi tanácsadás
 • Projektfejlesztési-, projektmenedzselési tanácsadás
 • Vállalati pénzügyi tanácsadás
 • Szervezeti struktúra és tevékenységek/folyamatok optimalizálása
 • Szervezet digitális transzformációjának elősegítésével kapcsolatos tanácsadás
 • Vezetői- és menedzsment tanácsadás
 • Vezető fejlesztés
 • Kutatás-fejlesztési projektek menedzselése (pl. GOP, KMR, KFI-16, VEKOP stb. pályázati konstrukcióban megvalósított projektek)
 • Folyamat- és termék minőségbiztosítás
 • Szervezetfejlesztési pályázati projektek menedzselése (pl. GINOP, H2020 stb.)
 • Készségfejlesztő programok kialakítása
 • Munkavállalói értékelési rendszerek kialakítása


Aktuális

eNET Gyakornoki Program – Lépj be velünk a szakmai világba!

2023. 08. 25.

A gyakorlati tudás, a szakmai mentorálás kulcsfontosságú a karrierépítésben. Örömmel mutatjuk be nektek az eNET Magyarország Kft. oly sok éve igazán sikeresen működő gyakornoki programját, amely egyedülálló lehetőséget kínál a fejlődésre és egy sikeres karrier beindítására. A már több mint

tovább >

Egy fiatal tehetség útja a siker felé

2023. 08. 23.

Gyakornokból főállású munkavállaló: Kustra Vivien az eNET Gyakornoki programjában kezdte, ma már főállású tanácsadó a cégnél. Ismerd meg a történetét! A karrier nem mindig egy egyenes út, hanem egy folyamatos tanulással és fejlődéssel, kihívásokkal teli kaland. Ebben az interjúban egy

tovább >

A NAP EREJE: 2023.07.02. – Új mérföldkő a magyar naperőművek történetében

2023. 07. 27.

Gondoltad volna?! Napsütéses időszakban a hazai naperőművek össztermelése a paksi termelés akár több mint kétszerese is lehet! Az elmúlt időszakban Magyarországon a naperőművek beépített teljesítménye meghaladta az 5000 MW-ot, ami komoly mérföldkőnek tekinthető az ország megújulóenergia-termelésében. A naperőművek rohamos terjedése

tovább >

További Szolgáltatások

Egyedülálló módon nyújtunk stratégiát és megoldást.

Tanácsadás

Egyedülálló módon nyújtunk stratégiát és megoldást.

tovább >

Pályázatmenedzsment

Pályázatkészítés és pályázati adminisztratív projektmenedzsment.

tovább >