Tanácsadás 3.0

A tanácsadás üzletág az eNET által szállított átfogó megoldások kialakítása során a komplex projektek irányítását, valamint a tervezési és koncepcióalkotási, megvalósítási és dokumentációs, mindennapi használatba helyezési feladatokat végzi. A feladatok természetéből adódóan jelen vagyunk az eNET szinte minden projektjében, biztosítjuk az integrációt és az együttműködést a különböző szakterületek között, és valódi értéket adunk hozzá a projekthez tapasztalataink és tanácsadási módszertanok alkalmazásával.

 

Egyik fő profilunk a telekommunikációs, elsősorban vezetékes adatátviteli infrastruktúra-fejlesztési projektek területén végzett tanácsadás és projektvezetés.

 

Pályázatírási és támogatás-elszámolási tapasztalataink – elsősorban informatikai K+F és telekommunikációs infrastruktúra-fejlesztés területeken – kiemelkedőnek mondhatók a piacon.

 

Kockázati tőkebevonással kapcsolatos komplex szolgáltatásunk a vállalkozások és a tőkebefektetők között teremt kapcsolatot.

 

Piacvezetők között vagyunk:

 • Közigazgatási infokommunikációs projektekben, projektvezetésben, megvalósításban és minőségbiztosításban.
 • Vezetékes telekommunikációs infrastruktúra-fejlesztés stratégiai és irányítási szintjén.
 • Pályázatírásban és támogatás-elszámolási szolgáltatásokban a vezetékes telekommunikációs infrastruktúra-fejlesztés területén.

Biztosítjuk az elvárt színvonalat:

 • Projektmenedzsment és fejlesztés-irányítás (üzleti elemzés, rendszerszervezés, scrum PO) területén.

Tőkebevonási komplex tanácsadásunk egyedi a piacon:

 • Közigazgatási tanácsadás: stratégiaalkotás, EU-s támogatástervezés és -felhasználás, igazgatásszervezés.
 • Infokommunikációs tanácsadás: telekommunikációs és informatikai stratégiaalkotás, projekttervezés és irányítás, szakértői szolgáltatások.
 • Tőkebevonási tanácsadás: projektvalidáció, piac- és versenytárs-elemzés, forrásszerkezet-kiválasztás, üzleti stratégia és modell kialakítása, pénzügyi és üzleti tervezés, kapcsolattartás a befektetőkkel, hitelezőkkel.

A tanácsadási üzletág fő kompetencia-csomópontjai:

 • telekommunikációs és informatikai stratégiaalkotás és tanácsadás
 • stratégiai és tőkebefektetési tanácsadás
 • projektmenedzsment
 • folyamat- és termék-minőségbiztosítás
 • folyamatmenedzsment: felmérés, modellezés, leírás, elemzés, javítás
 • folyamatmenedzsment és közigazgatási tanácsadás
 • közigazgatási informatikai stratégiaalkotás

Stratégiai és informatikai tanácsadó csapatunk projektmenedzsment, minőségbiztosítás, vezetői és stratégiai tanácsadás, szervezet- és folyamatmenedzsment tanácsadás, informatikai tanácsadás, üzleti elemzés és rendszerszervezési tanácsadás szakértelemmel vesz részt az elvállalt projektek lebonyolításában.

 

SZOLGÁLTATÁSAINK

 

Projektmenedzsment

A projektmenedzsment kihívásai a projektek méretének, komplexitásának, a vonatkozó korlátok szigorúságának növekedésével exponenciálisan nőnek. A projektek irányításának sikerei nem pusztán az adott szakterület elmélyült ismeretén, sokkal inkább a menedzsmenttechnikák és -eszközök készségszintű alkalmazásán, a jó irányítási eszköztáron múlnak.

 

A projektek irányításában, vezetésében a Project Management Institute (PMI) által megfogalmazott alapelvek alapján a saját tevékenységünkhöz illesztett projektmenedzsment-módszertan szerint dolgozunk. Saját módszertani eljárásainkat a projekttapasztalatok alapján folyamatosan fejlesztjük, és gondoskodunk projektvezetőink rendszeres továbbképzéséről is a szolgáltatásunk színvonalának fejlesztése érdekében. Több projektvezetőnk rendelkezik IPMA minősítéssel.

 

Az elnyert projektjeink megvalósításához kapcsolódó feladatokon túl a projektmenedzsmentet és a vonatkozó adminisztrációs tevékenységeket önálló szolgáltatásként is nyújtjuk ügyfeleink részére komplex projektjeik megvalósítása érdekében.

 

Folyamat- és termék-minőségbiztosítás

Különösen komplex projektek esetén a projektmenedzsment megfelelő színvonalának biztosítása, a projektvezetési technikák alkalmazása, a kockázatmenedzsment kiemelkedő jelentőséggel bír. Az európai uniós finanszírozású projektekben nem véletlenül előírás a független minőségbiztosító alkalmazása. A széles körű tapasztalattal rendelkező projektvezető kollégák irányításával a projektmenedzsment folyamatok minőségbiztosítását is szolgáltatásként nyújtjuk ügyfeleink számára.

 

Tanácsadási tevékenységünkkel támogatást nyújtunk ügyfeleink számára szervezetük felépítésének és működésének optimalizálásában, a stratégiaalkotástól egészen a munkaköri leírások elkészítéséig. Az országos szintű szakmapolitikai stratégiaalkotástól az intézményi, szervezeti szintű stratégiák megfogalmazásán és a kapcsolódó akciótervek, projektek megfogalmazásán keresztül egészen a konkrét projektek megvalósításáig és a változások bevezetéséig rendelkezünk tapasztalattal.

 

A projekt megvalósítása során a siker egyik záloga, hogy a leszállításra kerülő projekttermékek megfelelő színvonalon, az előírt követelményeknek megfelelő módon és tartalommal kerüljenek átadásra. Egy-egy projekttermék, különösen mély szakmai információkat tartalmazó dokumentációk, informatikai fejlesztések esetében a követelményeknek történő megfelelés, ennek ellenőrzése nem triviális, sokszor meghaladja a megrendelő szervezet lehetőségeit. A termék minőségbiztosítási szolgáltatásainkat ezeknek a magas hozzáadott értéket képviselő projekttermékeknek a megfelelőségi vizsgálatához biztosítjuk ügyfeleink számára.

 

Folyamatmenedzsment

Szervezet- és folyamatmenedzsment tanácsadásunkkal a közigazgatási eljárások kialakítását és optimalizálását, a fejlesztésre és bevezetésre kerülő informatikai rendszerek folyamatszintű és funkcionális tervezését támogatjuk. A szervezet- és folyamatmenedzsmentben az ARIS Architect és Designer szoftverek támogatásával dolgozunk, amely mind módszertani értelemben, mind pedig informatikai eszközként sokat tesz hozzá az általunk szállított értékekhez, és biztosítja a kapcsolatot a folyamattervezés, a rendszertervezés és a fejlesztés között.

 

Infokommunikációs tanácsadás, rendszerszervezés

Informatikai tanácsadásunk keretében elsősorban informatikai fejlesztések és rendszerbevezetések tervezését és irányítását valósítjuk meg. A kialakításra kerülő rendszerfolyamati, közigazgatási eljárásszintű tervezés alapján az igény- és követelményspecifikáció elkészítését végzik üzleti elemző kollégáink.

 

A rendszertervek összeállítását, a fejlesztés irányítását az agilis fejlesztési módszertanokban jártas kollégáink végzik. A fejlesztések irányítása a megrendelői igényekhez igazítottan történhet vízesés alapon és agilis módszertan szerint is, azonban a fejlesztői munka során mindig az agilitásra törekszünk.

 

A rendszer megrendelői elfogadtatása, bevezetése, az oktatások megtervezése, a kapcsolódó változásmenedzsment, és nem utolsósorban a rendszerdokumentáció elkészítése tartozik még a szolgáltatásaink közé.

 

Tőkebevonási tanácsadás

Pénzügyi- és befektetési csoportunk elsősorban kockázati tőke bevonáshoz nyújt szakértői szolgáltatást, illetve egyéb, vállalati hitelezéssel kombinált támogatási forrásigény esetén állunk ügyfeleink rendelkezésére. A szolgáltatás az alábbi tevékenységekre terjed ki:

 • Projekt validáció, piac- és versenytárs elemzés
 • A projekt megvalósításához megfelelő forrásszerkezet tervezése és kiválasztása
 • Bemutatkozó anyag (Teaser/Onepager) összeállítása
 • Közreműködés az üzleti stratégia kialakításában, üzleti modellezés, döntés előkészítés
 • Pénzügyi- és üzleti terv kidolgozása befektetők által elfogadott módszertan szerint
 • Kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás a befektetőkkel, hitelezőkkel, személyes találkozók megszervezése, ügyfél képviselete a forrásgazda előtt

REFERENCIÁK – ágazati szinten

 • Stratégiai és vállalati pénzügyi tanácsadás
 • Projektfejlesztési-, projektmenedzselési tanácsadás
 • Vállalati pénzügyi tanácsadás
 • Szervezeti struktúra és tevékenységek/folyamatok optimalizálása
 • Szervezet digitális transzformációjának elősegítésével kapcsolatos tanácsadás
 • Vezetői- és menedzsment tanácsadás
 • Vezető fejlesztés
 • Kutatás-fejlesztési projektek menedzselése (pl. GOP, KMR, KFI-16, VEKOP stb. pályázati konstrukcióban megvalósított projektek)
 • Folyamat- és termék minőségbiztosítás
 • Szervezetfejlesztési pályázati projektek menedzselése (pl. GINOP, H2020 stb.)
 • Készségfejlesztő programok kialakítása
 • Munkavállalói értékelési rendszerek kialakítása


Aktuális

Klímareziliencia a fenntarthatóság jegyében

2024. 05. 21.

A klímareziliencia vizsgálat a pályázati forrásokból finanszírozott projektek tartósságát és működőképességét méri fel az éghajlatváltozás várható hatásai mellett. Az egyre súlyosabb éghajlati tényezők elkerülése érdekében fontos az egyre szélsőségesebbé váló környezethez való megfelelő adaptálódás, ahol a kulcs a jövő klímájához

tovább >

Mesterséges intelligencia a közigazgatásban: veszélyek, kihívások és felelősség

2024. 05. 07.

A mesterséges intelligencia alkalmazása a közigazgatásban számos kihívást vet fel, beleértve a megbízhatóságot, az átláthatóságot, és a munkaerőpiaci változásokat. Összetett és érzékeny terület, ugyanakkor tény, hogy alkalmazása új lehetőségeket teremthet. – olvasható a KözigazgatásTudomány szakmai tudományos folyóiratban. A mesterséges intelligencia

tovább >

Projektmenedzsment alapelvek a vállalati környezetben

2024. 04. 24.

A modern üzleti környezetben a projektmenedzsment elengedhetetlen eszköz a sikeres vállalatirányításhoz. A projektmenedzsment nem csupán egy vállalat projektjeinek irányítását jelenti, hanem egy komplex folyamatot, amely magában foglalja a tervezést, végrehajtást és ellenőrzést is, annak érdekében, hogy a kitűzött célokat hatékonyan

tovább >

További Szolgáltatások

Egyedülálló módon nyújtunk stratégiát és megoldást.

Tanácsadás

Egyedülálló módon nyújtunk stratégiát és megoldást.

tovább >

Pályázatmenedzsment

Pályázatkészítés és pályázati adminisztratív projektmenedzsment.

tovább >