eNET Gyakornoki Program – Lépj be velünk a szakmai világba!

2023. 08. 25.

A gyakorlati tudás, a szakmai mentorálás kulcsfontosságú a karrierépítésben. Örömmel mutatjuk be nektek az eNET Magyarország Kft. oly sok éve igazán sikeresen működő gyakornoki programját, amely egyedülálló lehetőséget kínál a fejlődésre és egy sikeres karrier beindítására.

A már több mint 22 éve működő eNET-ben az üzleti, központi közigazgatási és önkormányzati területeken tevékenykedő ügyfeleinknek nyújtunk tanácsadást, minden munkánkat szervesen átszövi a digitalizáció. Számos nagy projektben vettünk részt az elmúlt években: mi dolgoztuk ki és indítottuk útjára a leguniverzálisabb magyar műholdas képfeldolgozó rendszert, vagy éppen velünk kapcsolták fel a 3G-t hazánkban. Szolgáltatásaink között megtalálható még a stratégiai és üzleti tervezés, projektvezetés, informatikai rendszerek bevezetésének támogatása, valamint olyan kiemelt területek digitalizációs kihívásaival foglalkozunk, mint az energetika vagy a közigazgatás.

Az eNET Gyakornoki Program

Már indulásunk óta nagy hangsúlyt fektetünk a gyakornoki programunkra, hiszen mindig is fontos volt számunkra a tehetséges diákok felkutatása és mentorálása, a friss perspektíva, új gondolkodásmód és megközelítések alkalmazása a működésben, problémamegoldásban. Ez egyébként a szervezet szempontjából lényegében egy tudatos utánpótlásnevelés.

„Amennyiben a gyakornokokat egyetemi tanulmányaik elején be tudjuk integrálni a cégbe, akkor kellő időnk van arra, hogy megismerjük egymást: egyrészt képet kapjunk gyakornokaink kompetenciáiról, képességeiről, motivációiról. A közös munka során kialakul az, hogy mely terület felé orientáljuk őket, ahol ezen képességeiket fejleszteni, valamint az egyetemen tanult ismereteket kamatoztatni tudják.

 

Másrészt nekünk is lehetőségünk van gyakornokainkkal megismertetni a cég portfólióját, működését, munkavállalóként elérhető perspektívákat, mindemellett pedig azon kollégáink, akik mentori szerepkört vállalnak, fejleszthetik strukturált gondolkodásukat, feladatdelegálási képességeiket, people management skilljeiket. Sikeres mentori szerepkörükben közös gondolkodással kialakított tematikájú tréninggel is támogatjuk őket. Célunk és tapasztalatunk, hogy ezzel az átgondolt gyakornoki programmal mindenki nyer” – mondta az eNET HR vezetője, Fekete Erika.

A felsőoktatási hallgatók általában többes céllal érkeznek az eNET-be: egyrészt a kötelező szakmai gyakorlat teljesítése vagy a diplomamunka megírása céljából, másrészt pedig, hogy elméleti tudásukat gyakorlati tapasztalatokkal egészítsék ki, gazdagítsák.

Az eNET berkein belül a valós munkakörnyezetben való tapasztalatszerzés mellett kiemelten fontos, hogy gyakornokaink lehetőséget kapnak arra is, hogy kapcsolatokat építsenek ki. Mentori programunkban a fő hangsúly a szakmai fejlődés elősegítése mellett a gyakornok szervezetbe való integrálásán van. A mentorokkal, projektvezetőkkel és tapasztalt szakértőkkel éles projekteken dolgoznak együtt, ahol olyan feladatokat kapnak, amelyekkel gyarapíthatják tudásukat, szélesíthetik látókörüket, mélyíthetik ismereteiket.

A diákokokkal való közös munka során törekszünk arra is, hogy megmutassuk nekik azokat a szakterületeket, amelyekben karrierlehetőséget, perspektívát tudunk biztosítani számukra, valamint a cég működéséről, stratégiájáról, alapértékeiről is egyre több információt osztunk meg velük annak érdekében, hogy a diploma megszerzése után munkavállalókként folytassák velünk az együttműködést.

Hogyan lehetsz nálunk gyakornok, kiket keresünk?

A kiválasztási folyamat során, már az első találkozáskor is az a cél, hogy egy kötetlen beszélgetés alakuljon ki a gyakornokjelölt és a leendő mentor, kolléga között. A beszélgetés során feltérképezzük a jelentkezőnk célját, motivációit, tanulmányait és ismereteit, hogy megítélhessük mennyiben illeszkednek az eNET tevékenységéhez, folyamataihoz. A felvételi folyamat során is törekszünk a hatékonyságra, és hogy minden olyan kolléga részt vegyen ebben a folyamatban, aki utána a gyakornokkal együtt fog dolgozni, így jellemzően a leendő mentor, a HR vezető, illetve adott esetben az üzletág vezetőjével is találkozik a jelentkező.

Gyakornokainktól munkaterülethez kapcsolódó releváns szakmai tapasztalatot nem várunk el, azonban fontos, hogy legyenek proaktívak, érdeklődők, fejlődésre nyitottak és ezek iránt elkötelezettek. Alapfeltétel, hogy rutinosan használják a MS Office csomagot (Word, Excel, PowerPoint, Outlook) és kommunikációképes angol nyelvtudással rendelkezzenek. Annak érdekében, hogy gyakornokaink a projektcsapat aktív tagjai lehessenek, áltagosan heti 20 órányi munkavégzés szükséges. Az eNET-nél mindezek mellett fontos a rugalmasság. A cég gyakornokai munkaidejüket maguk osztják be, így ez maximálisan tud illeszkedni egyetemi tanulmányaikhoz, a vizsgaidőszakokhoz, nyári tanítási szünetekhez.

A sikeres felvételi eljárás után az újonnan csatlakozott gyakornokot a HR vezető köszönti az irodában, majd megismerkedik a csapattal és a mentorával, és megkapja a munkavégzéshez szükséges eszközeit. Mint ahogy minden munkavállalónkat, diákjainkat is minden reggel friss gyümölcs várja, számukra is biztosítjuk a kávézási, teázási lehetőséget az egész munkanap során.

Gondoltad volna?! Jelenlegi munkavállalói csapatunk 27%-a korábbi gyakornokainkból lett főállású, kiváló szakértő, projektvezető, vagy szervezeti vezető – erre nagyon büszkék vagyunk!

Jelentkezz hozzánk!

Ha a fentieket érdekesnek találtad, esetleg éppen te is gyakornoki munkalehetőséget keresel, bátran jelentkezz hozzánk, küldd el nekünk önéletrajzod a karrier@enet.hu e-mail címre! Nagyon kíváncsiak vagyunk Rád!