Az eNET energetikai tanácsadási üzletága elsősorban az energetikai szektor átalakulásának támogatására jött létre, ötvözve a projektmenedzsment, adatelemzési és informatikai képességet magasszintű energetikai szaktudással. Alapelvünk, hogy a jelenlegi iparági kihívásokra csak komplex válaszok adhatók, ugyanis a vállalatok nem csak energetikai, vagy csak informatikai problémákkal szembesülnek, hanem a teljes értékláncot érintő átalakulással. Mindezek miatt egyetlen eredményes piaci jelenlét sem építhető fel kizárólag informatikai vagy energetikai megközelítéssel. Fő célunk az energetikához kapcsolódó szolgáltatások testreszabott támogatása adatbányászati- és IT megoldásokkal.

SZOLGÁLTATÁSI PORTFÓLIÓNK

ENERGETIKAI ELEMZÉSEK, TANÁCSADÁS

 

Energetikai témájú kutatási és tanácsadási szolgáltatásaink az energetika széles körét ölelik fel, többek között a megújuló energia, a gázpiac, az energiagazdálkodás, az energiahatékonyság és a zöld közlekedés területén is rendelkezünk tapasztalattal. Vállaljuk energetikai szakmai koncepciók, megvalósíthatósági tanulmányok kidolgozását, illetve energetikai projektek tervezését és menedzsmentjét. Részt veszünk energetikai megoldások fejlesztésében is.

 

ENERGIAMENEDZSMENT

 

Az energiaárak növekedése és a szigorodó környezetvédelmi szabályozások arra késztetik a vállalkozásokat, hogy energetikailag hatékonyabbá tegyék működésüket. Az energiahatékonyság következtében csökken az energiafogyasztás, az energiaköltség és az ÜHG-kibocsátás. Az energiafogyasztási adatok és energiaköltségek elemzése lehetővé teszi, hogy optimalizáljuk az energiafelhasználást, ezzel csökkentve az energiaköltségeket. Energiamenedzsment szolgáltatásunk részeként vállaljuk energetikai akcióterv felállítását és menedzsmentjét, illetve energetikai beszerzési tenderek támogatását. Szakértőink segítségével folyamatosan azon dolgozunk, hogy megtaláljuk minden ügyfelünk számára a leginkább testhezálló megoldást.

 

KLÍMASTRATÉGIÁK KIDOLGOZÁSA

 

Hazánk különösen sérülékeny területnek számít az éghajlatváltozás várható hatásait tekintve, ugyanakkor ez a probléma Magyarországon belül is igen nagy területi különbséget mutat. A klímaváltozás mérséklése globális összefogással érhető el, addig a kedvezőtlen hatásokra való felkészülés helyi szinten valósítható meg a legeredményesebben.

Ennek érdekében vállaljuk települések számára saját klímastratégiájuk elkészítését, a Klímabarát Települések Szövetsége által összeállított módszertan alapján. Ennek része a települési ÜHG leltár készítése, klímavédelmi szempontú helyzetelemzés elkészítése, stratégiai kapcsolódási pontok azonosítása, beavatkozási területek azonosítása és intézkedési javaslatok megfogalmazása.

 

FENNTARTHATÓ ENERGIA- ÉS KLÍMA AKCIÓTERVEK KIDOLGOZÁSA

 

A Polgármesterek Szövetsége (Covenant of Mayors) több ezer helyi önkormányzatot fog össze, akik önként vállalják, hogy elkötelezettek az EU klíma- és energia célkitűzéseinek teljesítésében. A Szövetséghez csatlakozók vállalják, hogy az üvegházhatást okozó gázok mennyiségét legalább 40%-kal csökkentik 2030-ig, és a klímaváltozáshoz történő alkalmazkodást segítő intézkedéseket fogalmaznak meg.

 

Ehhez szükséges elkészíteniük a Fenntartható Energia- és Klíma Akciótervüket (SECAP), amelynek kidolgozását az eNET vállalja a Polgármesterek Szövetsége által létrehozott módszertan alapján. Ennek része a településszintű CO2-kibocsátás leltár elkészítése, energiafogyasztásra vonatkozó adatok összegyűjtése, becslése és elemzése, valamint az éghajlatváltozással kapcsolatos kockázatokra és sebezhetőségre vonatkozó értékelés elkészítése.

 

MEGÚJULÓ ENERGIA POTENCIÁL

 

Vállalatok felmérése megújuló energia és energiahatékonyság -növelési szempontból. Az eNET szakértői segítenek azonosítani a vállalat számára legjobb energetikai projekteket és finanszírozási lehetőségeket. Napelemes rendszer telepítésével csökkenthetők a villamos energia költségek és kevesebb CO2 kerül a légkörbe, illetve a vállalat energiafüggetlenségét is növeli. Napelemes, megújuló energia pályázatokkal csökkenthető a napelemes rendszerek megtérülési ideje. Ügyfeleinktől átvállaljuk a pályázatmenedzsmentet és az ezzel járó adminisztrációs feladatokat.

 

ZÖLD KÖZLEKEDÉS

 

A közlekedési szektor felel az Európai Unió teljes energiafogyasztásának egyharmadáért, ami a teljes kibocsátás egy negyedét jelenti. Az uniós és hazai kibocsátáscsökkentési és dekarbonizációs törekvések érdekében törekedni kell többek közt a zöld közlekedési eszközök minél szélesebb körben való elterjedésére. Kutatási és tanácsadási szolgáltatásunkkal támogatjuk a közlekedési szektort ebben az átmenetben. Zöld közlekedés témában az akkumulátoros elektromos meghajtás mellett hidrogén üzemanyagcellás meghajtás tekintetében is rendelkezünk referenciával.

 

AMIBEN SZÁMÍTHAT RÁNK:

 • Kutatási és tanácsadási szolgáltatások
 • Szakmai koncepciók, megvalósíthatósági tanulmányok kidolgozása
 • Projekttervezés és projektmenedzsment
 • Részvétel energetikai megoldások fejlesztésében
 • Energetikai- és klímastratégiák kidolgozása
 • Energiahatékonysággal kapcsolatos vizsgálatok elvégzése
 • Energetikai beszerzési tenderek támogatása
 • Energetikai akcióterv felállítása és menedzsmentje
 • Vállalatok felmérése megújuló energia és energiahatékonyság-növelési szempontból
 • Legjobb energetikai projektek azonosítása
 • Finanszírozási lehetőségek azonosítása

MIÉRT MI?

 • Elemző, fejlesztő, szektorspecifikus kompetenciák együttes jelenléte
 • Ügyfélorientált, testreszabott, egyedi megoldásokat szállítunk
 • Magasan képzett, tapasztalt szakértői állomány
 • Összetett problémák megoldásának képessége, innovációs képesség
 • Technológiafüggetlen elemzési kompetencia

GONDOLTA VOLNA?

5+
kolléga
18+
lezárult projekt
20+
év szakmai tapasztalat
30+
ügyfél

Kapcsolat

Hajas Zoltán

sales üzletágvezető

zoltan.hajas (@) enet.hu

Írjon üzenetet!

Aktuális

ESG: A fenntartható jövő felé vezető úton

2023. 11. 21.

A klímaváltozás ma már messze túlnőtt a helyi vagy regionális problémákon, és globális szinten kiemelkedő fenyegetést jelent mind a környezetre, mind az emberi társadalomra nézve. Az éghajlatváltozás következményei felhívják a figyelmet arra, hogy a hagyományos gazdasági modellek milyen mértékben károsíthatják

tovább >

Innováció és hatékonyság – RPA a porondon 2.

2023. 10. 24.

A Robotic Process Automation (RPA) technológia forradalmasítja az üzleti folyamatokat és munkamódszereket. Kétrészes cikksorozatunk első részében bemutattuk az RPA technológiát, valamint annak szerteágazó előnyeit, alkalmazhatóságának lehetséges követelményeit. Az innovatív technológia alkalmazásával egyre több területen tapasztalhatjuk meg az emberi beavatkozás csökkenését

tovább >

Innováció és hatékonyság – RPA a porondon 1.

2023. 10. 13.

Az RPA (Robotic Process Automation – folyamatautomatizáció) egy olyan forradalmi technológia, amely alapjaiban alakítja át az irodai folyamatokat: szoftverrobotok segítségével automatizálja és optimalizálja a különböző üzleti feladatokat, minimalizálva az emberi beavatkozás szükségességét. Vegyük csak szemügyre kicsit jobban a részleteket, ismerjük

tovább >