Európai Regionális Fejlesztési Alap
GINOP-2.1.2-8.1.4

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében

A kedvezményezett neve: eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft.
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00074
A projekt címe: Kárelemzést támogató szenzorrendszer, valamint távérzékelésen, mikroklimatikus és talajtani adatokon alapuló termőhelyi profilalkotó és folyamatelemző döntéstámogatási rendszer fejlesztése
A projekt tervezett fizikai befejezése: 2020. november 30.

A projekt során a multispektrális műholdkép-elemzés és a lokális, közvetlenül a termőhelyen történő szenzoros adatgyűjtés előnyeit ötvöző rendszert fejlesztünk ki, mely nagymennyiségű geoinformatikai és környezet-leíró adat fogadására és elemzésére képes. Az elemzések elvégzésnek protokollja szigorú agrárszakmai szempontok alapján kerül kialakításra, az eredmények jól átlátható, az információ megértését megkönnyítő vizualizációval rendelkező felületen keresztül jutnak el a felhasználóhoz. A folyamat eredményeképp egy termőhelyi profil alakul ki, mely megfelelő szakmai pontossággal írja le a termőterület jellemzőit. Ezeket a gazdálkodó összevetheti a szakirodalomban fellelhető adatokkal és kutatási eredményekkel, így képes területének adottságait maximálisan kihasználó vetőmag, inputanyag és agrotechnika kiválasztására, területspecifikus gazdálkodás folytatására. A projekt során jégeső detektálására és annak jellemzőinek mérésére alkalmas szenzor is kifejlesztésre kerül.

A szerződött támogatás összege: 170,41 MILLIÓ FORINT
A támogatás mértéke: 55%
További információ kérhető: Kis Gergely (partner), info@enet.hu

A webhely tartalmának megjelenítésekor cookie-kat használunk. Adatainak kezeléséről az alábbi Adatkezelési tájékoztatóban további információkat olvashat.