Egy fiatal vezető inspiráló története

2024. 07. 11.

Az üzleti világban a sikerhez vezető út ritkán egyenes, sokkal inkább egy izgalmas kaland, tele váratlan kihívásokkal és lehetőségekkel. Ebben az interjúban egy fiatal és ambiciózus vezetőt ismerhetünk meg: Takács Dánielt, aki mindössze 26 évesen már az eNET egyik leányvállalatának ügyvezetői pozícióját tölti be. Dani karrierje nem csupán a céltudatosság és kitartás példája, hanem azt is megmutatja, hogyan lehet a fiatalos lendületet és innovatív gondolkodást a vállalati sikerek szolgálatába állítani. Ez a beszélgetés inspiráló lehet mindazok számára, akik már tanulmányaik alatt keresik az utat a sikeres karrierhez, és készek merész lépéseket tenni saját fejlődésük érdekében. Ismerjétek meg Dani inspiráló történetét, és merítsetek belőle bátorságot és ötleteket a saját karrierépítési terveitekhez!

Szia Dani, mutatkozz be kérlek és mondd el pár szóban, hogy mivel foglalkozol!

Takács Dániel vagyok, 26 éves, immáron egy éve az Optimaze Consulting Kft. – egy Robotizált Folyamatautomatizációs (RPA) és Generatív Mesterséges Intelligencia-alapú szolgáltatást kínáló vállalat – ügyvezetője. Ezelőtt üzletfejlesztési tanácsadóként tevékenykedtem az Optimaze-nél, előtte pedig az eNET-nél dolgoztam több pozícióban is.

Mesélj egy kicsit a tanulmányaidról! Hol és mit tanultál? Milyen szakon végeztél?

Hollandiában jártam egyetemre, ahol nemzetközi üzleti kommunikációt tanultam egy kisvárosban, Nijmegenben. Egy egyetemi kiállításon kerültem kapcsolatba ezzel az iskolával, amely azonnal fel is keltette az érdeklődésemet. Ezután részt vettem egy nyíltnapon, ahol nagyon megfogott a környezet és az emberek kedvessége, így úgy döntöttem, hogy ezt a kalandot mindenképpen meg kell élnem: világot látni, új embereket megismerni és értékes kapcsolatokat építeni.

Mi vonzott az AI területéhez?

Ezen az egyetemen találkoztam először a természetes nyelvfeldolgozással, itt kezdtünk el először programozást tanulni és az AI-val foglalkozni. Ekkor kezdett el igazán érdekelni ez a terület.

Beszéljünk egy kicsit az eNET-es időszakodról. Hogyan indult itt a karriered? Mely üzletágakban dolgoztál és milyen munkakörökben?

Amikor idekerültem kaptam egy olyan lehetősséget, hogy az összes üzletágban kipróbálhattam magam egy rövid ideig. Elsőkörben a kutatás üzletágban dolgoztam kutatóként, utána az adatbányász üzletágban tanácsadóként, ezután pedig a tanácsadókhoz csatlakoztam, majd pedig az értékesítés-támogató üzletágban tanácsadóként zártam az utamat. Ekkor kezdtünk el az RPA szolgáltatásfejlesztéssel foglalkozni, melyen Salamon Sándor kollégámmal dolgoztunk. 2022 végén / 2023 elején, amikor már készen álltunk a piacra lépésre, megalakult az Optimaze.

Mi volt a legemlékezetesebb vagy legérdekesebb projekt, amiben részt vettél az eNET-nél, és miért?

Ez a szolgáltatásfejlesztés – amit az előbb említettem – egy nagyon érdekes projekt volt. Ezenkívül, a legelső projektem a kutatás üzletágban, szintén nagyon izgalmas volt. Ekkor a Telekom egyik közösségi oldalát auditáltuk, amely során különböző funkciókat kellett kipróbálnunk, illetve jelölni, hogy mi hogyan működik, majd javaslatokat adni ezekkel kapcsolatosan és véleményezni azokat, végezetül pedig állást foglalni az adott projekt hatékonyságáról.

És hogy érezted magad az eNET-nél?

Nagyon szeretem az itteni közeget, nagyon sok jó kapcsolatot építettem, sok embert ismertem meg, a partnerekkel is és a kollégákkal is jó kapcsolatba kerültem. Azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy ennél jobb karrierkezdést el sem tudtam volna képzelni.

Térjünk át kicsit az Optimaze-re. Mikor és hogyan alakult meg a vállalat?

2022 végén döntöttek úgy az eNET partnerei, hogy a tanácsadástól eltérő tevékenységeket vagy spin-off cégbe szervezik ki, vagy nem folytatják őket tovább eNET-ként. Így került az RPA szolgáltatás külön cégbe az Optimaze Consulting Kft. név alatt.

Milyen jellegű projektekkel kezdtétek el, hogyan fejlődött ez az idők során, és mivel foglalkozik jelenleg az Optimaze?

A legelején még nem volt szó AI-ról, csak a szoftverrobotos megoldások felméréséről, tervezéséről, bevezetéséről és oktatásáról.

Ugyanakkor, mára már nagyon sok szektorban működünk. Az egyik legnagyobb projektünk a pénzügyi szektorban van, az MBH Bankkal. Ebben a projektben okos asszisztenseket fejlesztünk, amelyek támogatják a különböző területek hatékonyságának növelését. Például a HR és értékesítés területeket, illetve a service-desk csapatot a különböző IT hibák kezelésében. Valamint, ilyen okos asszisztens bevezetésünk zajlik egy tervező irodánál és startol még egy közmű szolgáltatónál.

Emellett több egyetemmel is van együttműködésünk okos asszisztens és tanácsadás területeken, például az ELTE-vel is.

Ezenkívül van energetikai céggel projektünk, akiknek folyamat-automatizálást végzünk, tehát szoftver-robotokat vezetünk be az adminisztratív, gyakran ismétlődő, monoton folyamatok kiváltására.

Továbbá, együtt dolgozunk egy média céggel is, akiknek egy automatizált sajtófigyelő megoldást dolgozunk ki. Ez a rendszer különböző külföldi hírfelületekről, mint például a BBC, Bloomberg, Politico stb. szedi össze – bizonyos tematikák alapján – a cikkeket, majd összegzi és lefordítja azokat, ezzel segítve az új cikkek gyorsabb megszületését.

Emellett még tartunk Microsoft Copilot és Generatív AI-alapú oktatásokat is.

A szakmai dolgokat egy kicsit félretéve mesélj egy kicsit az Optimaze csapatáról és a vállalati kultúráról!

Az Optimaze csapata 2023-ban alakult meg, kezdetben mindössze három fővel. Most, 2024 közepén pedig már hatan dolgozunk együtt.  Azt gondolom, hogy egy nagyon nyitott és közeli kapcsolat alakult ki egymás között, ugyanis folyamatos a vállalaton belüli kommunikáció, ami elengedhetetlen egy kisvállalatnál.

Vállalati kultúrát illetően, egy ideális légkört tapasztalhatunk az Optimaze-nél, ugyanis egyrészt csapatunk nagyon sokszínű, másrészt fiatalos, így hasonló értékeket képviselünk, hasonló teljesítményt várunk el egymástól és hasonló intenzitással is dolgozunk.

Milyen tervei vannak az Optimaze-nek a következő évekre nézve projektjeik és szolgáltatásaik terén?

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy új termékeket fejlesszünk, például dobozos vagy féldobozos megoldásokat, amelyek alap keretrendszerrel rendelkeznek és az ügyfelek igényeire specifikálhatóak. Emellett természetesen szeretnénk új piacokra és külföldre is lépni. Folyamatosan keresünk külföldi ügyfeleket – dolgoztunk már együtt Szingapúri és Svájci partnerrel is.

Milyen kihívásokkal kell megküzdenie egy Z generációsnak, ügyvezetői munkakörben?

A legnehezebb feladat talán az, hogy az ember tekintélyt szerezzen magának, nem feltétlenül abban az értelemben, hogy tiszteljék vagy felnézzenek rá, hanem inkább, hogy adjanak a véleményére és elhiggyék, hogy amit mond, az valós tudásból ered. Szerintem ez a legnehezebb rész, és emellett az is, hogy magabiztos és hiteles tudj maradni. A magabiztosság pedig a gyakorlatból ered. Emlékszem, amikor a legelején ügyféltalálkozókra mentem, alig tudtam aludni előtte, pedig valójában semmi különös nem történt, és akkor sem történik baj, ha az ember kicsit hebeg-habog vagy nem pontosan azt mondja, amit előre eltervezett. Én izgulós típus vagyok, ezért eleinte nagyon nehezen kezeltem ezt a helyzetet. Mára azonban ez már a legtermészetesebb dologgá vált számomra. Tapasztalataim szerint, a megfelelő és alapos felkészülés a kulcs ahhoz, hogy magabiztosan és meggyőzően tudjuk előadni a mondandónkat.

Korábban is voltak vezetői ambícióid?

Igen, mindig is elképzeltem, hogy egyszer vezető leszek, és egy csapatot irányítva nagyszerű lesz emberekkel együtt dolgozni. Azonban ez a szerep nem mindig tűnt nekem valónak, ugyanis az egyetemi éveim alatt többször is nehézséget okozott számomra a csapat irányítása, gyakran előfordult, hogy a dolgok kicsúsztak a kezeim közül: nem úgy történtek vagy nem olyan módon, ahogy terveztem. Ennek ellenére bennem maradt a vágy és az elköteleződés a vezetői szerep iránt, valamint a személyes és csapatbeli fejlődés iránti törekvés.

Milyen tanácsot tudnál adni azoknak, akik hasonló korban vannak, mint te, vagy hasonló pályát terveznek?

Úgy gondolom, mindig nyitottnak kell lenni, több irányba érdeklődni és tanulni, olyan dologokba is belevágni, amelyekről azt hisszük, nem vagyunk rájuk képesek, ugyanis sokszor annak lesz pozitív eredménye, hogyha kilépünk a komfortzónánkból. Bár ez egy nagyon klisé szöveg, de tényleg így van, még ha sokan nem is hiszik el. Természetesen lesz olyan, hogy az ember megüti a bokáját, de lesz olyan is, hogy nem, és valami szuper dolog sül ki belőle. Legfőbbképpen az lenne a motiváció, hogy ne féljünk az ismeretlentől és a váratlantól.