Az eNET több mint 20 éve foglalkozik a hazai távközlési szektor kutatásával, trendjeinek elemzésével és témaspecifikus tanácsadással. Vállalatunk víziója a modern hazai hírközlési- és telekommunikációs hálózat gyors és minden igényt kielégítő fejlődése. Ennek alapján küldetésünknek tekintjük a vezetékes és vezeték nélküli hírközlőhálózat fejlesztésének aktív támogatását, elősegítését.

SZOLGÁLTATÁSI PORTFÓLIÓNK

KUTATÁSOK ÉS ELEMZÉSEK

 

Munkáink között megtalálhatók azok a telekommunikációs és hírközlési szolgáltatások piacát vizsgáló kutatások, amelyek a legfontosabb trendeket vizsgálják és elemzik, továbbá különböző időtávra vonatkozóan előrejelzés képesek adni a várható fejlődési irányokra. Kvantitatív és kvalitatív kutatásokat, illetve másodelemzéseket végzünk, az adatokat az ügyféligények alapján elemezzük. Kompetenciánk kiterjed a nagy adathalmazok (Big Data) elemzésére is.

TANÁCSADÁS

 

Távközlés-fejlesztést támogató adatbázisok kialakításában, illetve több nemzetgazdasági és vállalati céges stratégia megalkotásában működünk közre – tesszük ezt több mint 20 éve. Roll-out terveket készítünk, aggregációs és elérési hálózat fejlesztéséhez folyamatosan frissített alapadataink alapján tudunk üzleti/beruházási tervet készíteni. Részt veszünk a közmű egyeztetési folyamatokban. Tanácsadási szolgáltatásaink a digitalizáció által leginkább érintett piaci szegmensek helyzetképének megismerését és egy, az ügyféllel közösen meghatározható jövőkép elérését teszik lehetővé.

TÁVKÖZLÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA, TERVEZÉSE

 

A vezeték nélküli hálózatok terén aktív szerepet töltöttünk be a hazai 3G, majd 4G, jelenleg pedig az 5G megoldások kialakításában, koncepcionális tervezésében. A vezetékes szegmenst leíró adatokkal szintén rendelkezünk, melyekkel a hazai fix piaci fejlesztéseket tudjuk támogatni. Adatkörünk elérési hálózati, elosztó hálózati, együttműködési, bázisállomás-, valamint gerinchálózati csomópontok szerint tagolt, koordinátákkal ellátott, technológiai adatok körére fókuszál.

TÉRINFORMATIKAI MEGJELENÍTÉS ÉS ELEMZÉS

 

A távközlési hálózatok kialakítása és tervezése során az információk átadása igény szerint térinformatikai megjelenítéssel és elemzéssel támogatva is megvalósulhat. Térinformatikai megoldásaink összetett képi megjelenítéssel segítik megrendelőink igényeinek kielégítését. A helyhez kötött – nyomvonalas vagy pontszerű – térbeli kapacitások elérhetőségét geoinformatikai számítások segítségével tudjuk megrendelőink elé tárni.

ENERGIAIGÉNY-FELMÉRÉS

 

Az energiaellátás és a villamoshálózatok passzív infrastruktúra-lehetőségei egyértelműen meghatározzák az új generációs vezeték nélküli hálózatok kiépíthetőségének korlátait. Az energiaigény – a távközlés szempontjából – több aspektus szerint is vizsgálandó. E felmérések során tanácsadási szolgáltatást nyújtunk a mobilhálózatok esetén: az energiahatékonyságot befolyásoló tényezők elemzésétől a hálózatrészek fogyasztásán át a növekvő szolgáltatásigény hatásáig. Az áramszolgáltatói lehetőségek a mobil távközlés aktív eszközeinek elhelyezésére is megoldást nyújthatnak, legfőképp az 5G rendszerek költséghatékony kivitelezése érdekében. Az infrastruktúra használatában az együttműködés lehetőségét többszempontú elemzéssel, majd tanácsadási szolgáltatással tudjuk támogatni.

KÖTELEZŐ ADMINISZTRÁCIÓ ÁTVÁLLALÁSA

 

Megoldást nyújtunk a kötelező jellegű, időszakos adatszolgáltatásokkal összefüggő ügymenetekre. Tapasztalatunk szerint a távközlési és telekommunikációs piacon működő vállalatok számára az NMHH felé történő adatszolgáltatások jellemzően extra teherként jelennek meg a folyamatmenedzsment során. Célunk, hogy szakértői támogatással segítsük a piaci szereplőket az NMHH és KSH felé történő adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítésében. Ez magába foglalja a rendszeresített kérdőívek szabályszerű kitöltését és a felvitt adatok validálását. Büszkék vagyunk rá, hogy az eddigi munkáink során mind az NMHH, mind a Partnereink nagyon elégedettek voltak az eredménytermékek minőségével és gyors átfutásával.

PÁLYÁZATÍRÁS ÉS -MENEDZSMENT

 

Egy jó ötlet megvalósításához sok esetben szükség lehet külső forrás bevonására. Üzleti ügyfelek részére szállított, távközléssel kapcsolatos eredményeink közül kiemelhetjük a sikeres pályázatmenedzsment-feladatainkat. Szakképzett munkatársaink támogatást nyújtanak a távközlési szektort célzó pályázatok előkészítésében, emellett szükség esetén átvállaljuk a pályázati projektmenedzsment vagy EU pályázat specifikus minőségbiztosítási feladatait, kötelezettségeit.

BEVÉTEL MÉRÉSE

 

Rendszeresen modellezzük és elemezzük a hazai internet-, telefon- és televíziószolgáltatásra vonatkozó penetrációkat. Modelljeink fókuszát a távközlési szektorban az egy ügyfélre jutó bevétel (average revenue per user, ARPU) számítása alkotja. Országos és települési szintek között igény szerinti földrajzi bontásban látjuk a távközlési piac helyzetét, a penetráció és az ARPU tekintetében egyaránt.

KIKNEK SZÓL TÁVKÖZLÉSI TANÁCSADÁSUNK?

A kutatási és elemzési anyagaink, tanácsadási szolgáltatásaink mind a távközlési szolgáltatók, mind a szabályozási oldalon működő szereplők számára teremtenek értéket.

AMIBEN SZÁMÍTHAT RÁNK:

 • Üzleti tanácsadás, tervezés, stratégiaalkotás, modellépítés;
 • A vezetékes és vezeték nélküli távközlési szolgáltatások trendjeinek elemzése és előrejelzése;
 • Távközlési adatok átadása, előállítása;
 • Vezetékes és vezetéknélküli elektronikus hírközlőhálózatokkal kapcsolatos kutatások és tanácsadás;
 • Szakszerű támogatás távközlési pályázatmenedzsment-területen;
 • Adatszolgáltatással kapcsolatos folyamatok elvégzése/folyamatok automatizálása;
 • Penetrációs becslés igény szerinti földrajzi megoszlás és csomagstruktúra szerint;
 • Egy ügyfélre jutó bevétel becslése igény szerinti földrajzi megoszlás és csomagstruktúra szerint;
 • Energiahatékonysággal kapcsolatos vizsgálatok elvégzése.

MIÉRT MI?

 • Legfőbb missziónk, hogy elősegítsük a távközlés fejlődését;
 • Komplex és átfogó szakmai tudásunk révén a távközlés valamennyi területén értéket teremtünk ügyfeleink számára;
 • Több mint 20 évre visszatekintő, a távközlés vizsgálatában megszerzett szakmai tapasztalatunkat állítjuk üzleti partnereink szolgálatába;
 • Profi pályázatmenedzsment csapatunk a távközlési szektort támogató pályázatok előkészítésével, menedzsmentjével segíti ügyfeleink forrásszerzését;
 • Ügyféligényekhez igazított változatos kutatási és elemzési módszerekkel rendelkezünk: kvantitatív, kvalitatív, másodelemzések, nagy adathalmazok (Big Data) elemzése.

GONDOLTA VOLNA?

21+
év szakmai tapasztalat
25+
új projekt évente
35+
kolléga
500+
lezárult projekt

Kapcsolat

Kis Gergely

távközlési szakértő, partner

gergely.kis (@) enet.hu

Írjon üzenetet!

Aktuális

Jövőnk a következő generáció kezében

2022. 09. 12.

Tehetség, szorgalom, egyediség. Számos szakmai elismerés létezik a tudományos szférában, amely méltóképp elismeri a kreatív ötleteket, mégis kevés olyan díjról tudunk, ahol az innovatív megoldásokat pénzjutalommal (is) honorálják. Pedig napjaink feltalálói, kutatói és szakemberei számos kihívással szembesülnek: drága technológiák, erőforráshiány

tovább >

KARRIERHÍR: Szabó György az eNET kiemelkedő szakmai kollektíváját erősíti ezentúl

2022. 08. 08.

Az eNET nemzetközi szolgáltatásainak területén folytatja páratlan vezetői munkásságát Szabó György, aki korábban például a Sanoma Media Budapest vezérigazgatói pozícióját több mint két évtizeden át töltötte be. György július folyamán csatlakozott az információtechnológiai projektekkel foglalkozó magyar vállalathoz, amelynek fő tevékenységei

tovább >

„Nélkülünk ez nem sikerült volna”

2022. 08. 05.

  Debreczeni Szabolcs „második generációs” tanácsadónak tartja magát: édesapja és édesanyja is tanácsadással foglalkozott, ő maga is közel harminc évvel ezelőtt kapta első ilyen jellegű munkáját. Az eNET csapatát 2018 óta erősíti, 2019 elején csoportvezetővé, fél évvel később üzletágvezetővé nevezték

tovább >